دانستنی درباره ی خفاش

چرا خفاش ها در غار زندگی می کنند؟
بیشتر خفاش ها شب ها فعال اند. آنها ها شب ها پرواز می کنند و به دنبال غذا (حشرات کوچک) می روند بنابراین به مکان های امنی نیاز دارند تا در طول روز در آنجا بخوابند. غارها نوعی پناهگاه را برای آنها فراهم می کنند.
خفاش ها خودشان را از سقف غار آویزان می کنند و هر چه بیشتر از دسترس دشمنانشان خارج می شوند. برخی از موفق ترین گونه های خفاش ها به صورت کلنی در غارهای بزرگ زندگی می کنند. برخی از این کلنی ها میلیون ها عضو دارد که حتی به ۲۰ میلیون بالغ می شود.

خفاش ها چگونه در شب پرواز می کنند؟
آنها از انعکاس صدا استفاده می کنند تا محل غذایشان را پیدا کنند و از موانع اجتناب کنند.
خفاش ها توانایی ایجاد و شنیدن صداهایی را دارند که انسان ها نمی توانند بشنوند. امواج صوتی به اشیاء برخورد می کنند و به خفاش ها برمی گردند و پس از آن آنها می توانند درباره اندازه اجسام و فاصله شان قضاوت کنند.
این صداهای مافوق صوت از نظر طول و فرکانس پالس ها متفاوت اند و برای هر چیز خاصی منحصر به فرد اند. هر خفاشی بازتاب های پالس یا «صدا»ی خودش را تشخیص می دهد و از آن برای اجتناب از اشیاء و شناسایی غذا استفاده می کند.
برخی از موفق ترین گونه های خفاش ها به صورت کلنی در غارهای بزرگ زندگی می کنند .
بیشتر کلنی های خفاش ها پس از تاریک شدن هوا غارهایشان را کم و بیش با هم در دسته های بزرگ ترک می کنند. آنها قبل از ترک غار در داخل آن به اطراف پرواز می کنند و آماده خروج می شوند. وقتی هزاران خفاش در داخل غار به دور و بر پرواز می کنند سروصدا و هیاهو ایجاد می کنند. در این شرایط خفاش ها در داخل غارها از سیستم های ناوبری فردی خود چشم پوشی می کنند. جهت یاب های صدا روشن اند اما خفاش ها به آنها گوش نمی دهند. بنابراین اگر ما ناگهان در غار میان خفاش های در حال پرواز سردر آوریم، آنها با ما برخورد می کنند.
وقتی خفاش ها دوباره به سیگنال های سونار خود توجه می کنند می توانند بدون این که به چیزها برخورد کنند جهت یابی کنند. آنها قادر می شوند غذا را تشخیص دهند و آن را هنگامی که در حال حرکت است به دام بیندازند. سیستم انعکاس صدا در خفاش ها چنان طراحی شده که آنها می توانند حشرات بسیار کوچک را مکان یابی کند.
بیشتر این حشرات کمتر از یک سانتی متر قطر دارند. در مقایسه با اندازه حشرات کوچک، یک انسان خیلی بزرگ است و درنتیجه سطح بسیار بزرگی برای انعکاس صدا دارد که کند هم حرکت می کند. بنابراین در خارج از غار، احتمال برخورد یک خفاش با یک انسان بسیار کم است!
البته خفاش هایی هم وجود دارند که برای به دست آوردن غذا در طول روز پرواز می کنند. آنها شب ها در فضای خارج در داخل درختان، زیر پل ها و مکان های دیگر استراحت می کنند. بر خلاف خفاش هایی که شب ها فعالیت می کنند، چشمان این دسته از خفاش ها به خوبی پرورش یافته اما قدرت مکان یابی صدا در آنها کمتر پروش پیدا کرده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
همین حالا دیدگاه خود را ثبت کنید!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *